Haus Benz: een nieuw concept van een multifunctioneel huis

interieur

Het samenvoegen van persoonlijke en professionele behoeften: dat was het doel van het huidige project, de renovatie van een koffiemolen uit 1920 in Stuttgart, waar Markus Benz – bedrijfsleider van het meubelmerk Walter Knoll – op zoek was naar een plek om zowel als gezinswoning als zakelijke ontmoetingsplaats te dienen. De drie verdiepingen van het gebouw zijn dienovereenkomstig verdeeld: de begane grond is gewijd aan het bedrijfsleven, de andere twee bieden onderdak aan het huis van de Knolls. Het entreegebied is een dieppaarse gang die naar de afzonderlijke kamers leidt. De conferentieruimte is tegelijkertijd ontworpen om te worden gebruikt voor gastvrijheid. De muren zijn grijs geschilderd met pigmentrijke verf, waardoor ze een bijzondere diepte krijgen. Boven deze kleur loopt een brede band, uitgevoerd in een satijnachtige metallic verf, die ook op het plafond is aangebracht.

De randen en hoeken van de muren zijn zacht gebogen, waardoor de ruimte een zachte en sensuele uitstraling krijgt. Een grote ronde tafel staat op een diepstapelig vloerkleed. Daarboven hangt een bolvormig lichtarmatuur, speciaal in opdracht van de ruimte en gemaakt van handgeblazen, geslepen, kristalglas. Een volledig uitgeruste cateringkeuken op de begane grond voorziet in de behoeften van de horeca.
gasten. Een deur in een spiegelende scheidingswand leidt naar de studeerkamer. Het kleurenpalet wordt hier voortgezet met een fris en intens blauw. In het midden van de kamer staat het Walter Knoll Keypiece bureau, dat lijkt te zweven op een voetstuk en een dressoir. De Cigar Lounge is de plek voor discussies in een meer ontspannen omgeving. Alle wanden en planken zijn uitgevoerd in een donker grafietgrijs, contrasterend met de krachtige mosterdtint aan het plafond. Het hart van het woongedeelte op de twee bovenste verdiepingen is een royale, L-vormige kamer, die dienst doet als woon- en eetruimte gecombineerd. Tegen de wanden die naar het trappenhuis leiden is opbergruimte geïntegreerd: kasten met fronten die in een matte groene tint zijn geschilderd. De twee deuropeningen zijn ondergebracht in diepe uitsparingen, met schuifdeuren vermomd als wanden. Ook hier zijn de meubels vrijwel uitsluitend afkomstig uit de Walter Knoll collectie, met eveneens een contrasterende vormgeving met kunstzinnige voorwerpen uit de meubelwereld. Zo is het tafelblad van de lange eettafel een uniek origineel: een Perzisch textiel is gegoten in getint epoxyhars; aan beide zijden hangen nog stukken stof uit het tafelblad. Haus Benz is een appartement en geen showroom. Het merk en de productwereld van de eigenaren worden getoond in een context die staat voor de Benz-familie: een levendig en zeer persoonlijk appartement, gevuld met kunstwerken.

BadkamerInterieur designKeukenProjectenSlaapkamerWoonkamer

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van functionele en statistieken cookies, die nodig zijn om deze site zo goed mogelijk te laten functioneren.

Wij gebruiken cookies voor de volgende redenen:

Functioneel Noodzakelijk voor het functioneren van de website (vereist)

Statistieken Voor analyse doeleinden om de website te verbeteren (vereist)

Social Media Voor het laten functioneren van like buttons

Advertenties Om bij te houden welke advertenties je al hebt gezien en hoe vaak

Interesses Om informatie en advertenties zoveel mogelijk te laten aansluiten bij je interesses

Verwijder je cookies uit je browser dan kan je keuze niet worden herkend en zal je opnieuw over het gebruik van cookies worden geïnformeerd en om toestemming worden gevraagd.

Sluiten